Ofta kan det vara olika anledningar till varför man kan behöva utföra en rörinspektion i en fastighet. Några av de vanligaste anledningarna är att man antingen ska sälja eller köpa en bostad och vill innan köpet eller försäljningen ta reda på eventuella problem som kan ha uppstått i avloppssystemet. Detta kan vara extra viktigt för dig som planerar att köpa en bostad då du inte vill stå som ansvarig för att betala för eventuella problem som kan uppstå efter du köpt bostaden. Ett företag man kan kontakta för att utföra en rörinspektion i Stockholm är Spol o Sug som använder sig av modern teknik och nya spolbilar för att både hitta och lösa problemen.

Image result for PIPE INSPECTION & SEWER FILMING

Vanligtvis brukar inspektion gå till på olika sätt beroende på vilken typ av rör som fastigheten använder sig av. Om det exempelvis visar sig vara en avloppsbrunn som ska inspekteras så väljer man ofta att släppa ner en kamera som enkelt kan visa hur det ser ut nere i rören och om det är något form av stopp i röret. Ska man istället inspektera rör som istället ligger under marken så kommer man att behöva först gräva fram rören för att se var de olika läckorna kan finnas. 

Men vad är det egentligen för olika fel man kan hitta vid en rörinspektion? Jo det kan helt och hållet bero på då man i vissa fall inte behöver hitta några obetydliga fel alls utan det kan istället vara försvagningar i röret som ofta orsakas av föråldrade rör. Man kan även hitta diverse tendenser till stopp. Om man hittar något av dessa problem så kan man såklart ringa en spolbil för att se till att man spolar rören för att på så sätt motverka att det skapar ett totalstopp i framtiden. I vissa fall så kan man till och med laga röret direkt på plats men ibland så kan man behöva undergå en större resning om problemet är relativt omfattande. Sedan kan man till och med behöva byta ut rören helt och hållet vilket ofta görs på plats redan under samma dag som man ringt efter hjälp. 

Om du planerar att köpa en bostad som privatperson eller bostadsrättsförening så kan det vara aktuellt att boka en rörinspektion för att undvika dolda fel som kan innebära att felen orsakar problem framöver. Detta är för att dessa dolda fel i bostadens rör kan ställa till enormt stora problem som man inledningsvis kanske inte räknat med. Dessutom kan dessa omfattande problem vara enormt kostsamma vilket man ofta inte räknat med i sin budget.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here